06232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Att tänka stort är bra, men att tänka rätt är större

En centerpartist som engagerat sig i stadsplanefrågor är Per Ankersjö. I går skrev han en bloggpost om Slussen. Balanspunkten mellan att bevara och förnya är svår. Jag tycker att Per ofta tillför intressesanta komponenter till den debatten. Han vågar och han sticker ut hakan. Samtidigt har han respekt för historien. Det behövs politiker i stadshuset som har den förmågan.

En doldis i stadsplanedebatten är arkitekten och centerpartisten Lars Lidegren som engagerat sig i debatten. På hemsidan www.stadsgarden.com länk visar han på spännande perspektiv för att utveckla Stockholm. Stadsgårdsgruppen är inte bara en grupp för innerstadens bästa. Deras tankar erbjuder lösningar som på många sätt är överlägsna för Nacka, Saltsjöbaden och Värmdöbor. 
Gruppens tanke med ett nytt operahus är spännande, viktig och dessutom riktig. Köpenhamn har fått sitt. Oslo har fått sitt. När är det Stockholms tur?
Att bebygga stadsgården på det sätt som gruppen föreslår är rätt. Man återskapar känslan av ett söder innan dynamiten uppfanns. Det stannar inte vid att bli bara en pastisch. Det blir också ett avstamp in i vår tid och framtiden. Ett nytt bostadsområde för 15.ooo människor så centralt är helt enkelt genialt.
Många av lösningarna har speciellt fokus på långsiktig, varaktig utveckling och miljö. Det gör inte stadsgårdsgruppen mindre intressant.
Det är dags att se hur man kan förverkliga Lidegren & Cos tankar. 
Stockholm och förorten behöver dem.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar