07222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Guillou förklarar varför

I går drog jag lite historiska paralleller mellan EU och Svenskt 1830-tal i en bloggpost. Utgångspunkten var upphovsrätt. Vi håller på att ta flera steg tillbaka. Vi kan faktiskt lära av hur man gjorde historiskt.

Promemorian ställer frågan varför de politiska partierna inte använder bloggosfären för att fånga upp nya idéströmningar. Vi läser att skivbolagen begränsar sportify, på e24

Tyvärr är nog förklaringarna ganska lika. 
Upphovsrättsindustrin vill inte ge upp sin starka ställning på sin marknad. På samma sätt vill inte gammelmedia och politikerna ge upp sin starka ställning på sin marknad. Utifrån det gemensamma intresset att försvara sin starka ställning mot en gemensam fiende har de blivit vänner. Allt enligt Jan Guillous tes om att med samma fiender är vi vänner.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar