05212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Nordkorea förebilden för Ifpi

The Pirate bay är ett spännande initiativ på nätet. Det är helt enkelt en distributionscentral. Man tillhandahåller en ny affärsmodell. Skulle den överleva är det ett hårt slag mot den konservativa upphovsrättsindustrin. 

Nu gör man allt för att knäcka the Pirate Bay.

I kampen mot uppstickaren hämtar man inspiration i ett så framåtsträvande land som Nordkorea. Man vill göra som den store ledaren Kim Jong-Il och blockera siter som inte är lämliga. Karl Sigfrid, Anna Troberg och Christian Engström är bloggar som kommenterar initiativet. Svenska Dagbladet ger bakgrunden i en artikel.
Byggnadsarbetarförbundet blockerade en byggarbetsplats i Vaxholm med känt resultat.
Ifpi placerar sig genom sina åtgärder i sammanhang som jag personligen ser som mindre hedrande. Frågan om fri rörlighet av varor och tjänster är inte bara en av de grundläggande rättigheterna inom EU. Det är inte bara fråga om fysisk rörlighet. Det är också frågan om virtuell rörlighet. Det är frågan om att slå vakt de tekniska och ekonomiska framsteg som internet skapat. I den mån Ifpi har synpunkter på visst material på the Pirate Bay borde man stämma de som gör förmedlar oönskat material. Nu skjuter man budbäraren.
På kort tid fungerar det. I det långa perspektivet gör man sig till förlorare

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar