05192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Finns det modiga män i Värmdö kommun?

Centerns ungdomsförbunds ordförande Magnus Andersson skriver en intressant debattartikel i dagens Svenska Dagbladet. 

Rubriken är: ” Modiga män fattar beslut som är bra för kvinnor”.

Han talar om att: ”Fler entreprenörer inom, vård, omsorg och utbildning skapar större valfrihet för alla som använder de offentligt finansierade tjänsterna.” Han fortsätter: ”Det ger större möjlighet för kvinnor att starta och driva egna företag, vilket i förlängningen också ger fler kvinnor i börsbolagens styrelser.”
Detta är något att reflektera över i Värmdö kommun. 
Där försöker man stänga ute kvinnor som vill bli entreprenörer. I vårdboendet Ljung finns ett antal sådana. De vill knoppa av och utveckla en bra verksamhet. De har en enastående track-record. 
Förklaringarna om varför de inte ska får vara med och lämna anbud är krystade. Kvinnor som agerar som män och män som inte kan stava till jämställdhet tror att valfrihet har bara en dimension. Verklig valfrihet däremot har många dimensioner. 
Att sedan minnet på de kvinnor som agerar som en man och männen är lika långt som hos en normal Altzheimerpatient oroar. Kommunen har antagit en avknoppningspolicy. Den bryter man emot. Varför inrättar man då en sådan?
Kommunen har antagit en plan om att prioritera social ekonomi. Det struntar man i. Är det inte bättre att säga som det är? Vi kör allt ad hoc? Principer betyder ingenting?
Skrivna regler är värda något om de följs. Annars ska man avskaffa dem.
Andra bloggar: Per Ankersjö

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar