05302024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

IPRED: dömer de dumma och de som vill dömas

Upplevelseindustrin var under många år ett positivt laddat ord. I dag är det mera tveksamt, rapporterar Opassande. Polisfilmer är okey, att titta på. Privatdeckare på tv eller på video kan man överleva. 

Däremot upplevelsen av att upphovsrättshavare också är privatpoliser är mycket obehaglig. I morgon vänder vi på bladet. Vi går in i en era där det skulle kunna bli ett samhälle där polisens befogenheter tas omhand av ens sorts ”gatans parlament” som består av direktörer från upplevelseindustrin. Så tänker jag ofta. Det gör mig nedstämd. 

Samtidigt vet jag att utvecklingen har redan sprungit förbi lagen. Den blir ett av världens största luftgitarrsolon. Det kommer nämligen inte bli några som döms för dessa brott. 
Det är bara de dumma och de som väljer att dömas som kommer att straffas. Tekniken kan med ett enkelt handgrepp göra alla som önskar det till osynliga män (och kvinnor) på nätet. Då hittar upphovsrättsindustrin inte förbrytarna. De okunniga och de som inte har råd och betala kommer att straffas.
Var det detta politikerna och industrin önskade? Ett slag i luften.
Det hade varit bättre med en lagstiftning som hade skapat vinnare

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar