07242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Trovärdiga politiker agerar inte som krokodiler

Hänt i Värmdö
Förra veckans kommunstyrelsemöte kunde haft rubriken: ”Krokodilernas tårtkalas”. Man beklagade att det inte gick att följa riktlinjer som införts av den politiska alliansen. Problemet är att dessa krokodiler inte inser att ingen tror på krokodilens tårar. 

De upplevs alltid som falska.
Personalen på äldreboendet Ljung är kompetenta. Det är en självklarhet att de ska få vara med och konkurrera på lika vilkor som andra aktörer. Om man har utestängt dem från det får man göra om processen. Det är enda chansen att inte bli kallad krokodil i framtiden.

Vem upplever en mafioso som uppriktigt medlidsam när han utbrister i: ”sorry I have to kill you”? Ingen och det med rätta.
Det som blir det allvarliga är att företrädare som har en borgerlig partibeteckning inte agerar efter borgerliga värderingar. De agerar som tvättäkta socialister i stället. 
Folkpartiet och moderaterna har ofta talat om att konkurrens är viktigt. Ofta har man sagt att privata monopol eller oligopol inte är bättre än offentliga. Om man ska vara trovärdig där får man se till så att konkurrensen upprätthålls. När den inte gör det får man agera för att försvara den. 
Det gör man inte genom att säga, synd det gick inte den här gången. Då är man inte längre borgerlig. Då är man krokodil. När man är krokodil tror ingen på ens tårar. Då kommer heller ingen heller att rösta på en.
Den föreställning som Magus Hedenfalk, kommundirektör, Monica Fransson, chef för beställarenheten, Magnus Rydberg, personalchef, Lars-Erik Alversjö, kommunstyrelsens ordförande och folkpartisten Lars Carpelan  genomförde i fredags gentemot personalen på Ljungs äldreboende hade intenting med kommunstyrelsens beslut om dialog med personalen att göra. Det var ett gäng krokodiler på sorgemarsch. 
Klart att ingen ur personalen trodde på dem.
Det är dags att ta ut krokodilen inom oss själva och inom Värmdö kommuns politik och förvaltning.
Annars finns det ingen trovärdighet kvar.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar