07242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Fantomen på Operan nu också i Värmdö kommun

Fantomen på Operan är mest känd som musical komponerad av Sir Andrew Lloyd Webber och Charles Hart. Den har setts och hörts av över 70 miljoner människor. Värmdös motsvarighet har bara setts på lokaltidningarnas debattsidor och i komunfullmäktige. Grunden för musicalen är en roman av Gaston Leroux. Den utgavs 1910. I Värmdös fall startar berättelsen år 2006.

Handlingen rör sig om en besatt man. Han terroriserar skådespelarna på operan och uppvaktar den vackra och skönsjungande körsångerskan Christine. En verklig person eller en symbol för något. Han lyckas terrorisera en av de bästa sopransolisterna till vansinne. Därmed får Christine möjligheten att överta sopransolistens roll. 
Detta blir för mycket för solisten som kommer tillbaka till operan kvällen därpå. Fantomen kidnappar Christine för att gifta sig med henne. Han ställer krav på att hon ska få fler roller.
En man vid namn Raol de Chagny tar upp jakten för att rädda henne.
En mycket stark dragning till makt har vi sett hos en ledande moderat politiker i Värmdö kommun, kanske är han till och med besatt av den. Denne moderat har likt fantomen gått under jorden och bor inte längre i kommunen. Däremot är han fortfarande mantalsskriven i kommunen. Fortfarande finns han i kulisserna. 
Att han försöker se till att ”Christine” i olika utgåvor ska få politiska roller är ganska uppenbart. 
Det verkar som om han har god framgång. 
Frågan är bara var Värmdös Raol de Chagny finns?

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar