05222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Dåligt omdöme hos domaren i the Pirate Rättegången väcker många frågor

Domaren i the Pirate Bay rättegången Tomas Nordström har tagit ställning i målet redan innan dom fallit. Han är medlem i flera föreningar som delar upphovsrättsindustrins värderingar om upphovsrätt. Sveriges television rapporterar att det föreligger jäv, länk. Advokaten Leif Silbersky menar att detta är ett klart fall av jäv.

Detta är uppseendeväckande. Själva rättegången är en utmaning för rättsapparaten. 
Kan medborgare förvänta sig att alla behandlas lika? 
Många är i dag misstänksamma och anser att domstolarna tolkar Sveriges rikes lag och då menar man inte det geografiskt. 
Ett jäv som detta skapar en berättigad misstanke om att rättegången inte varit opartisk. Medborgare kan med rätta bli skeptiska till själva rättssystemet. Det är djupt olyckligt att en domare inte visar större omsorg om tilltron till rättsapparaten än vad Tomas Nordström gör. Som jurist känner han uttrycket ”Ceasars hustru får inte misstänkas”. Det får inte Nordström heller. Han borde skämmas.
Det rimliga är nu att göra om hela rättegången. Vi går från cirkus Pirate Bay rättegången till varitéförställningen Pirate Bay rättegången.
Det är illa.
Bilden kommer från Markus ”Lake” Berglund, länk.
Andra media: DN, SvD, DN,

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar