06212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Mona Sahlin: demografiskt felprofilering

Vad ska man säga om Mona Sahlin?

Det är som HAX skriver inte bara hennes fel att det går utför för socialdemokraterna, länk. Det saknas förnyelse.
Man har en styrelse eller som socialdemokraterna kallar det, ett verkställande utskott. Det består huvudsakligen av människor som är på väg ut, länk. Det verkar också vara en konflikt mellan ”föredettingar” och de nu aktiva, länk. Man vinner heller inga väljare genom att leta syndabockar, länk.
Ett annat problem är att socialdemokratin verka snegla mot alla typer av marginalväljare. Det är inget fel med det. Problemet är bara att fem myror är fler än fyra elefanter. Valet vinns av den som har flest röster. Svårare än så är det inte.
Därför är det underligt att man helt glömt bort de äldre i samhället. Den viktigaste väljargruppen är 55+. Det är i dag 2,88 miljoner människor och väljare.  En del av den gruppen kallar Per Nuder för ”köttberget”. Gruppen 65+ är 1,8 miljoner väljare. Detta ska jämföras med väljargruppen 18-25 år som består av strax under 1 miljon människor. 
Totalt finns det cirka 7,4 miljoner väljare.
Mona Sahlin talar till ungdomarna. Fackföreningsrörelsen talar om att bara ”de aktiva och unga ska ha inflytande”. Ett stort problem för socialdemokratin är att man mobbar de äldre. 
De var en gång stöttepelarna. Nu räknas de knappt. Vare sig inom partiet eller fackföreningsrörelsen är pensionärerna välkomna och påverka. 
SKTFs ordförande, Eva Nordmark, med en stor andel socialdemokratiska väljare vänder de äldre ryggen. De får gärna vara med och blåsa upp medlemstalen, men de ska vara tysta eller på sin höjd dricka kaffe, länk, länk,  TCOs ordförande, Sture Nord, känd socialdemokrat blir sur när ämnet kommer på tal, länk
Moderaterna däremot förstår vikten av denna väljargrupp. Man har bildat ett nätverk som kallas moderata seniorer, länk. Moderaterna har förstått vilken potential de äldre utgör och de verkar vilja ta till krafttag för att stoppa äldrediskrimineringen, länk.
Personligen tycker jag det är viktigt att centern som har partistämma i början av maj också klart deklarerar att de äldre är viktiga för samhällsbygget. Äldremobbing eller äldrediskriminering är vi motståndare till.
Så som det ser du nu får socialdemokraterna väl snart kalla tillbaka den gamle från Torp för att leda partiet om fem år. Då är han pensionär. Det kanske tilltalar några av väljarna.
Personligen har jag som bekant inget emot att Alliansen får fortsatt förtroende, men man undrar vart de socialdemokratiska strategerna flyttat.
Andra media: Aftonbladet, SvD, Expressen, SR,

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar