07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

På postfronten intet nytt

Hänt i Värmdö

Post till påsk?

Den dåliga kvaliteten på postgången gör sig återigen påmind. Jag vet inte om  skälet denna gång är ett utslag reverserad åldersdiskriminering. 
Den så kallade NÄF nämnden fattade beslut den 3 mars 2009 om att utse Attendo Care till utförare för det särskilda boendet Ljung. Beslutet justerades omedelbart. Avtalet är numera undertecknat. Tid för postgången och då talar vi en befordran ända till Danderyd är under 24 timmar. 
Tvärs över vägen ligger Grantomta, med antagen adress i Värmdö kommun. 
Den dåvarande Barn- och Förskolenämnden utsåg den 12 mars förra året (2008) Grantomta Montessoristiftelse som anordnare av förskoleverksamheten. 
I dag skriver vi den 8 april 2009. Det är 393 dagar sedan nämnden fattade sitt beslut. Fortfarande har kommunen inte skrivit under något avtal med Grantomta Montessori. Säkert är det så att brevet med avtalet befordras för glatta livet i skrivande stund. Hittills är befordringstiden som sagt 393 dagar. Sannolikt ett nytt rekord vad gäller postbefordran i kommunen. 
Grattis Magnus Hedenfalk och Monica Fransson, ni har gjort det igen!
Egentligen ville nog vare sig Fransson eller Hedenfalk att Grantomta skulle få uppdraget. Helt naturligt formulerades en ganska surmulen tjänsteskrivelse av beställarkontorets dåvarande vice hövding, numera högste chef, fru Moncia Fransson. Där inbjöds olika anordnare att lämna intresseanmälningar. Skrivelsen är daterad den 13 januari 2009. 
Den 7 mars utformade Fransson en tjänsteskrivelse där hon förespråkade Grantomta. Rubriken var inte därtill nödd och tvungen, men kunde lika väl varit det. Denna skrivelse har tyvärr förkommit i cyberrymden. Därför finns bara nämndens protokoll tillgängligt, länk, på kommunens hemsida 
Om postbilen startade sin resa samma dag som nämnden fattade beslutet och färdas med en hastighet att 50 kilometer i timmen har postiljonen nu avverkat 11,9 varv runt jorden. 
Jag trodde i min enfald att Grantomta låg i Värmdö kommun. 
Nu kan det ligga ett missförstånd bakom detta. Postiljonen kan eventuellt tro att Gran Tomta ligger i Gran Colombia. Då finns det många djungler att leta i.
 
Ett annat alternativ är att Gran Tomta ligger på Gran Canaria. Då kan det vara svårt med båtförbindelserna.
 
Det kan också vara så att postiljonen är inbiten Tintin läsare och då ligger Gran Tomta naturligtvis i närheten av Gran Chapo som omnämns i ”Det söderslagna örat”. 
Enligt Hergé ligger denna plats mellan Bolivia och Paraguay.
Både det särskilda boende och förskolan ska öppna i höst. 
För barnens skull hoppas jag att avtalet når fram snart med posten

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar