07132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Släpp fångarne loss det är vår

Nu står vårtecknen som spön i backen. 

Hasse och Tages film Släpp fångarne loss det är vår från 1975 verkar visa vägen. Radarparet använde sig av Birger Sjöbergs texter. Jag är inte säker på att det hade gått om IPRED lagen funnits då. Den tolkning och omarbetning Hasse och Tage gjorde av Birger Sjöbergs text skulle säkert fått upphovsrättsägarna att se rött.  Sannolikt hade folk berövats en massa skratt genom detta.
I verkligheten har gammelmedia fallit i farstun för en fånge, Annika Östberg. Hon behandlas mer rockstjärna än som den dömde brottsling hon är. Östberg har faktiskt dömts för att ha berövat människor livet i två olika domar.  Jag kan inte annat än hålla med Johan Ingerö om att detta är smaklöst, länk. Rättegångarna har trots allt skett i en rättsstat.
När SvD skriver att Annika har landat finns inga nyanser i artikeln, länk
Kommer hyllningarna från gammelmedia att bli lika stora när Mattias Flink får ett tidsbegränsat straff? Han förövade sitt brott den 11 juni 1994. Dödsoffren var 7 stycken och 3 personer skadades. Han har rean sökt om tidsbegränsning av sitt straff en gång. 
Förhoppningen han hade var att släppas nästa år.
Nu ropar Carl Bilds och Beatrice Ask: Släpp fångarna loss det är vår! 
Några som däremot inte ska släppas trots våren är de som bryter mot IRED lagen.
Därför är det härlig att se att mobiltelefonoperatörer har civilkurage, länk och vägrar lämna ut uppgifter om ip nummer. 
Nu prövas lagen på allvar för första gången. Det är intressant att Antipiratbyrån kan ha gjort dataintrång för att få information om den misstänka eller möjligen tilltänka upphovsrättsboven. Vi kommer nu att få facit på hur mycket upphovsrättsägarna måste ha på fötterna för att ip identiteter ska lämnas ut.
Man skulle önska att Beatrice Ask utbrast i: Släpp IPRED-fångarna loss det är vår!
Som det står längre ned i Birger Sjöbergs text så tror jag att: var människa i sin själ vill väl. 
Det tror jag speciellt gäller de som fildelar för personligt bruk.
Andra media: IDG, Metro,

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar