05222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Oljepriset indikerar vändning

I en bloggpost i slutet av januari i år berättade vi att oljepriset låg på 45,9 dollar per fat, länk

Nu är priset 63 dollar per fat, rapporterar Svd, länk
Nu ligger oljepriset på lite drygt 10% under den nivå som Ryssland behöver för att få balans in sin ekonomi. Det innebär att exporten för Sveriges del till Ryssland kommer att ta fart. För flera andra oljeekonomier har man redan passerat den balanspunkten. Det innebär att vi ganska snart kommer att se en ökad efterfrågan på varor. Tredje kvartalet i å blir sannolikt den definitiva vändningen för ekonomin i Sverige

OPEC kommer att sätt produktionskvoterna så att man uppnår ett pris mellan 75-80 dollar per fat.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar