06232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Utsövd?

Hänt i Värmdö

Det börjar röra sig i den rosa docksängen. Efter att ha sovit under en längre tid har han nu vaknat. Den tidigare kommunstyrelseordföranden i Värmdö kommun drar igång sin comeback. Siktet är inställt på valrörelsen 2010. I måndags visade han sig offentligt på ett moderatmöte. Mannen vi talar om är Jonas Nilsson. Han lyckades genom sin ledarstil nästan spräcka den styrande borgerliga Alliansen. Nu pekar han med hela handen och verkar ha återvunnit självförtroendet.

Inom moderaterna på Värmdö pågår just nu en maktkamp. Det är en kamp mellan den snabba haren och den långsamma snigeln. 

”Hargänget” räknar med att moderaterna tar egen majoritet och menar att man inte behöver ta hänsyn  till de övriga borgerliga partierna. Nilsson ska tillbaka är ledordet. Vi ska regera ensamt. Falangen som har de här åsikterna kallas i kommunhusets korridorer för FMF-falangen (Fort men 
Fel).
”Snigelgänget” är vänliga och tillmötesgående. Det man har åstadkommit är att processerna börjar fungera i kommunen. Det finns bara ett problem. Motorn har en extremt låg verkningsgrad. Den förbrukar ofantliga mängder bränsle. Det som kommer ut är nästan ingenting. Några mittenpartister stöttar detta gäng. Andra bara undrar. 
Inom Värmdömoderaterna har FMF-falangen majoritet i styrelsen. Bland de aktiva har de också majoritet. Däremot är det sannolikt en liten övervikt för ”Snigelgänget” bland alla medlemmar.
För de andra partierna inom alliansen gäller uttrycket: pest eller kolera.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar