06202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Makten och inget annat än makten

Vår beredskap är god, som Per Albin sa. Vår beredskap att försöka behålla makten, som Reinfeldt sa…

För det är en självklarhet att makten, makten och inget annat än makten är viktigt för oss. Vilken politik vi bedriver spelar mindre roll. Det blir tyvärr den tolkning man gör av Fredrik Reinfelds tal på moderaternas partistämma, länk.

Man säger att makt korrumperar. Det stämmer till en del. Att få smak på makten påverkar inte sällan en persons sätt att vara. Vi såg det tydligt med Sveriges mest kunglige gestalt, Göran Persson.
Inte sällan lindas budskapet om att vilja hålla fast vid makten in i att: ”man gör något för folkets bästa”. Här skiljer sig tråkigt nog inte Göran ”kungen” Persson och Fredrik ”Frippe” Reinfeldt åt. Tyvärr skiljer sig inte heller deras politik speciellt mycket åt.
Det är bekymmersamt.
Extra bekymmersamt är det att integritet och upphovsrättsfrågorna verkar hanteras av en särskild allians som vi kan kalla MSSP (moderatsocialistiska samlingspartiet). Det verkar för integritetens roll inte spela någon roll om justitieminsitern heter Bodström eller Ask. Sedan undrar folk över varför unga väljer piratpartiet. Det borde vara lätt att förstå. En privat sfär vill unga ha både till höger och vänster.
Reinfelds flört är också en defensiv strategisk åtgärd. Om sverigedemokraterna kommer in i riksdagen öppnar Reinfeldt faktiskt för en stor koalition mellan socialdemokrater och moderater. Förebilden finns hos Reinfeldts favorit Merkel i Tyskland.
I Sverige kan detta skapa en helt ny opposition bestående av miljöpartiet, vänstern, kristdemokraterna, centern och folkpartiet.
Andra medier: DN,

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar