05242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdömoderaterna söker nya grepp för att bli populära

Hänt i Värmdö
Från vanligen välunderrättade källor meddelas nu att moderaterna på Värmdö kommer att sätta upp en familjeinriktad julcabaret. Förlagan kommer att vara Walt Disneys välkända film, Djungelboken. Hela familjen är välkommen, meddelar moderaterna om någon vecka på sin hemsida. Detta är det vänligaste man publicerat där till sina medlemmar på flera år meddelar moderatmedlemmen och den kommunale medlaren Gunnel Blomberg.
Efter en maktkamp mellan fullmäktiges ordförande Per Naess och kommunstyrelsens ordförande Lars Erik Alversjö är det nu klart vem som får spela björnen Baloo. Det blev Alversjö.
Naess säger i en kommentar till bloggen att han upplever att han har mycket bättre fysiska företräden för rollen är Alversjö. I en replik meddelar Alversjö att björnar är stora och godmodiga och därför passar han bäst. Naess sägs som en konsekvens av denna petning och andra petningar nu fundera över sin politiska framtid i Värmdö.
Många inom moderaterna menar att han har den bakom sig.
Det står nu klart att man stryker en hel del i manuset från filmen Djungelboken. Bland annat kommer Alversjö inte att ha en dialog med Bagheera, som spelas av Göran Jansson efter sitt enda riktiga solonummer:”Vad nöjd med allt vad livet ger”.
I en kommentar säger Camilla Lien att Lars Erik får ju inte framstå som dum.
Jansson å sin sida säger hade gärna haft dialogen kvar.
Den speglar ju faktiskt verkligheten i partiet, säger han.
Det textavsnitt som är struket känner de flesta till:
Baloo: Mansvalpen är med mig, jag ska lära honom all vad jag kan.
Bagheera (fnyser): Nåväl det lär väl gå fort.
Dessa klassiska rader får vi alltså inte höra.
I urvalet till rollen som Shere Khan, tigern pågår fortfarande casting. Initierade källor talar om att valet står mellan den politiske sekreteraren Johan Hedberg och förre kommunstyrelsordföranden Jonas Nilsson.
I en kommentar till bloggen säger oppositionsledaren Lars Bryntesson att Hedberg kan vråla ohämmat om vad som helst i talarstolen på ett helt annat sätt än Nilsson, som var mest slug. Jag hoppas att Nilsson får rollen som som boaormen Kaa. Han ströp ju faktisk all intern opposition både inom alliansen och moderaterna säger Bryntesson. Han är en riktig Kaa, avslutar Bryntesson.
Kampen om vem som ska få bli överste Hati i elefantpatrullen är hård. Det sägs att ordföranden för moderaterna och simhallsgeneralen Hans Ove ”greven” Görtz aspirerar på posten. Det har fått Möjas starke man ordföranden i bygg-, miljö-, och hälsoskyddsnämnden att härskna till. Jag är faktiskt den som har kvar min fru och det borde premieras, säger Petterson på sprakande mobiltelefon. Dessutom känner jag väl igen Monicas kommentarer från överste Hatis fru, avslutar Pettersson.
Vem som ska få spela kung Loi är inte klart ännu. En del säger att om hökaren och ordföranden i samhällsbyggnadsnämden Peter Frej får växa till sig kommer han att klara den rollen utmärkt. När nu Djurö får en ”ny” återvinningscentral har han ett eget palats byggt på sopor att basa över. Så det är bara samban som återstår. Kulorna rullar redan säger en person med insyn i projekteringsprocessen. Denne person är mystiskt lik kommundirektören Magnus ”postmästaren” Hedenfalk.
I rollen om den försvarlösa, men i bland tuffe Mowgli borde vi se Värmdö kommun.
Frågan är bara vem som skulle kunna spelan den rollen?
Det blir till att tåla mycket stryk då.
Fotnot:
Idén till cabareten fick Lars Erik Alversjö när han var på tjänsteresa i Afrika där Disneys film faktiskt spelades in 1967. I orginalskick pågick filmen i 78 minuter. Det vill säga så kort tid som inget kommunstyrelsemöte någonsin blir i Värmdö kommun.
Däremot går både filmen och kommunstyrelsen i repris många gånger per år.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar