05202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Har Göran Hägglund blivit internetliberal?

Göran Hägglund går till storms mot storebror i en debattartikel i Dagens Nyheter, länk. Han går också till storms mot de tendenser som finns individuellt inom var och en av oss.

Det är vällovlig och intressant. Stundtals är det faktiskt underhållande och välskrivet.

Menar han verkligen vad han skriver om att storebror ska kuvas, har det skapats ett helt nytt liberalt kraftfält inom Svensk politik.
Han avslutar sin debattartikel med följande och tänkvärda ord:
Ytterst handlar detta om att folk har rätt att slippa bli besvärade av den politiska makten av den enda anledningen att de är vanliga.

Vi i alliansen talar mycket och gärna om frihet från höga skatter och regleringar, och det ska vi göra. Men riktig frihet innefattar också rätten att slippa få sitt privata liv påpassat och tillrättalagt av finskrittande ideologer. Om detta talar vi alltför sällan.

Det börjar bli hög tid att återupprätta det sunda förnuftet i svensk politisk debatt. Och inte minst respektera vanligt folks rätt att vara precis som de är.”

Som konsekvens av denna insikt är det en självklarhet att kristdemokraterna drar tillbaka sina idéer om en lag om civilkurage. Jag förutsätter att Hägglund nu kommer att gå ut och förkunna att kristdemokraterna är mot FRA lagen. Det räcker att hänvisa till det artikelcitat jag refererat ovan för det nya ställningstagandet.

Om Hägglund inte är beredd att omsätta de ideer han har om personlig integritet och rätten till privatliv i handling framstår han som en tom tunna. Som bekant är det dessa som skramlar mest.

Jag kan inte annat än hålla med Johan Ingerö, länk som citerar Hägglund artikel. Jag tycker mig se en växande klyfta mellan folk och etablissemang. Om jag har rätt så är det i grunden ett demokratiproblem. För om allmänheten upplever att den offentliga debatten envist kretsar kring perifera frågor, då vänder man den ju ryggen.” Precis som Ingerö säger jag ”Exakt, Men här brister tyvärr Hägglunds artikel, ty han nämner själv inga verklighetens folk-frågor.” Jag skulle vilja säga att han ägnar sig inte heller åt en välbehövlig självkritik vad gäller politikerna klåfingirghet på internet och de oproportionerliga rättigheter som upphovsrättsindustrin fått genom IPRED-lagen

Är Hägglund däremot beredd att skydda anonymitet på internet, rätten till att vistas på internet, intellektuell allemansrätt osv är jag den förste att välkomna Göran Hägglund bland internetliberalerna.

I annat fall blir han för mig bara en simpel bondfångare.

Andra bloggar: Anders Widen, Feldermania, Johan Norberg, Badlandshyena, Ledarbloggen, Neoblogg, Johan Ingerö,

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar