06202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Peter Bondesson avgår?

Hänt i Värmdö

Huruvida det blåser på månen kan man diskutera.

En sak är dock klar. Nu blåser det rejält kring utbildningsnämndens ordföranden i Värmdö kommun, kommunalrådet Peter Bondesson.

Det har under en längre tid funnits ett missnöje hos ledande moderater och inom delar av folkpartiet mot hur Bondesson sköter sitt jobb som ordförande i nämnden.
För två veckor sedan sammanträffade kommunstyrelsens vikarierande ordförande Monica Petterson från moderaterna tillsammans med en annan ledande moderat med tre ledande folkpartister, däribland Anders Bergman. Ämnet var att Peter Bondesson inte klarar sin uppgift. Med vid mötet var inte Bondesson själv. När han fick reda på att mötet hållits blev han mycket förgrymmad på sina folkpartikollegor.
Detta har dock inte hindrat processen att gå vidare. Nya möten kommer att hållas under veckan för att avgöra om Bondesson kan sitta kvar. I denna process kommer kontakter att tas med de andra gruppledarna i alliansen för att utröna om han har fortsatt förtroende.
På fråga från bloggen dementerar Bondesson själv att han är starkt ifrågasatt.
Andra personer med insyn i processen säger att det är en tidsfråga innan Bondesson lämnar sitt uppdrag, sannolikt lämnar han sitt uppdrag redan denna vecka
Det är värt att notera att folkpartisten Alf Lejedmyr har lämnat utbildningsnämnden i protest mot Bondessons sätt att leda utbildningsnämnden. Det har dessutom hållits en förtroendeomröstning inom folkpartiet innan sommaren kring Bondesson.
Vid det tillfället fick Bondesson förnyat förtroende.
Läget i dag verkar vara ett helt annat.
Andra medier: NackaVärmdöPosten: länk , länk, länk,

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar