05192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Pinsamt, här krävs grodätare

Hänt i Värmdö
Det sägs ibland att ett större Europeiskt lands invånare är grodätare. Vid kommunfullmäktigesfortsatta möte hade det verkligen behövts grodätare. Måhända finns det sådana bland kommunens invånare. Det räcker inte bara att att äta grodornas lår. Vad åhörarna fick bevista i kväll var kvalificerat pinsamt.
Av någon outgrundlig anledning tog sammanträdet paus för att äta och inmundiga underhållning i hela en och en halv timme. Den senare stod en grupp ungdomar från Nairobi för. I samband med att kommunfullmäktiges ordförande tackade för framträdandet sa denne man: ”Då har vi lärt oss hur det går till i Nairobi”. Det stycke som framfördes handlande om prostitution, drogmissbruk och mutor. Han menade alltså att då att vi har lärt oss att invånarna i Nairobi använder sig av mutor och köper sex.

Detta är ett så stort antal grodor som hoppar ur munnen att den nationella insatsstyrkan för grodätande borde kallats in. Det vittnar också om en syn på människor som har en annan hudfärg som skulle kunna kallas rasistisk. För det är faktiskt till övervägande del afrikaner som bor i Nairobi.
Fullmäktiges ordförandes uttalande sammanfaller med diskussionen om kvarteret negern i Karlstad. Detta är kanske en tillfällighet. En kommunfullmäktigeordförande får inte uttrycka sig som han gjorde i kväll. Därför kan man vara tacksam att de allra flesta kommuninvånarna valde att inte lyssna på sammanträdet. Det hade stärkt politikerföraktet.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar