05222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Fallet Guillou: Mona Sahlin är svaret skyldig

Hur beskäftig får man egentligen vara?

Mona Sahlin håller med bred marginal passera det som kan anses vara gränsen.
Nu kräver hon att Jan Guillou berättar vilka uppgifter han lämnade till KGB, länk.
Hon är orolig för att han, Guillou lämnat ut uppgifter om socialdemokrater.
För det första Fru Sahlin, eventuellt blivande Exelllens så är den aktuella förseelsen preskriberad. Den inträffade för över 25 år sedan. Nämnde Guillou har försökt förtränga den. Vad säger att han kommer att berätta sanningen när själva uppdraget inte har redovisats tidigare?
För det andra Fru Sahlin, eventuellt blivande Exellens så visste jag inte att vara just Jan Guillou var ett offentligt ämbete. Om det hade varit det så skulle man kunnat ställa frågan så här långt efteråt för att inte äventyra förtroendet för staten. Så vitt jag förstår är den roll som herr Guilou tagit på sig, helt självpåtagen.
För det tredje, Fru Sahlin, eventuellt blivande Exellens så visste jag inte att vi har olika medborgarkategorier. En så kallad gräddfil för socialdemokrater och en annan för oss övriga. Det verkar som de tidigare inte får bli föremål för uppgiftslämnande till främmande makt utan att särskilda sanktioner då blir konsekvensen.
För det fjärde, Fru Sahlin och eventuellt blivande Exellens kan det väl aldrig vara så att bakgrunden till kravet på klarläggande är en hemlig signal? Funderar ni på att utse nämnde Guillou till ny Exellens och chef för justitiedepartementet?
Då och enbart då är frågan relevant.
Detta Fru Sahlin och eventuellt blivande Exellens borde ni klargjort från början, både för folket och den tidigare Exellensen Bodström.
Andra medier: DN,

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar