07132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

FRA-lagen: politiker ska inte vara offer de ska göra fria val

I FRA debatten ställer sig allt fler frågan hur politikers handlande kan vara så lite kopplat till deras ord. Mark Klamberg och Henrik Larsson förklarar detta med ordet kognitiv dissonans, länk. Vad man hänvisar till är de psykiska försvarsmekanismer som gör det möjligt att inte se sanningen och därigenom slippa agera efter den. Ofta är detta förknippat med att sanningen är allt för besvärlig att ta till sig. I stället adopterar man en försvarsmekanism och vips kommer man undan. Man kan bli ett offer.

Som jag ser det borde en företrädare för folket, en riksdagsledamot agera med och av fri vilja. Det innebär också att man som riksdagsman bör ha bearbetat det i sig själv som representerar starka försvar. Om inte, är man sannolikt olämplig som politiker.
Man blir ett offer i stället för en agent. I detta sammanhang blir det närmast som om man blir en hemlig agent.

Stefan Tornberg är en av dem som tyvärr förfäktar åsikter som är utomordentligt märkliga, länk. Opassandes kritik av honom är väl underbyggd, länk. Som jag ser det har inte Tornberg satt FRA lagen i sitt sammanhang.
-Är det samhälle som FRA lagen skapar ett samhälle som centerpartiets väljare vill ha?
-Jag är övertygad om att en majoritet att väljarna inte vill ha den typen av samhälle.
-Frågan är om de i fortsättningen vill ha Stefan Tornberg som representant för sig?
Om man försvarar den lilla statens modell kan man inte försvara FRA lagen. Här uppstår dissonans. Helheten är större än Tornberg allegori med entrecoten. Vad han bortser från är att det finns fisk, skaldjur och vegetarisk mat. Det finns det även i FRA lagsfallet.
Farmor Gun försöker bland annat få svar från politiker när det är tre dagar kvar till FRA omröstningen, länk. Hon vill helt enkelt ha en varudeklaration. En av dem som inte svarar på hennes frågor är Per Lodenius från centerpartiet. Hans tystnad ber jag om ursäkt för, Gun.
Sanningen är sannolikt att han skäms eller är villrådig, men det är ingen ursäkt.
Det är möjligen en förklaring.
Att människor är besvikna på politikerna är fullt förståeligt.
Enligt min humla speglar säkert vad många informerade känner, länk.
Som Markus ”Lake” Berglund skriver så innebär FRA lagen att samhället får Stasiverktyg i sin hand, länk.
Det är inte ett sådant samhälle vi vill ha.
Personligen vill jag ha ett fritt samhälle, med en liten stat där medborgarna har en stor personlig integritetssfär.
FRA lagen stämmer inte överens med ett sådant samhälle!

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar