06202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Jackson hole ligger i Wyoming – Nilsson hole ligger i Värmdö

Hänt i Värmdö

I USA finns en skidort som är uppkallad efter David Edward Jackson. Orten ligger i den västra delen av delstaten Wyoming. Orten heter Jackson hole.

I Värmdö avstod det tidigare kommunalrådet och kommunstyrelseordföranden Jonas Nilsson på mycket märkliga grunder möjligheten att förvärva området Hemmestatorp av försvaret. Han kallade detta god moderat politik. De flesta andra kallar hans beslut för idioti.
Resultatet blev att privata entreprenörer förvärvade området. Området har blivit till ett stort hål. Entreprenörerna har funnit ett kryphål i miljölagstiftningen och driver en grus och krossverksamhet med stor framgång och lönsamhet.
”Enda” problemet är miljön för de kringboende. Genom en som det verkar väl uttänkt strategi från entreprenörerna ställer de kommunens politiker inför ett ganska oangenämt val. Antingen får kommunen medverka till att entreprenörerna får bygga bostäder i det som borde kallas Nilsson hole eller också gör man livet surt för de omkringboende genom krossverksamheten under många år.
Sannolikt kommer entreprenörerna att belönas med en vinst på mellan 100-150 miljoner kronor för sitt tilltag. Det kommer att bli ett bostadsområde. Kommunens politiker däremot har ännu en gång genom sin senfärdighet missat en chans.
Jag tycker det är dags att Camilla Lien väcker ett ordförandeförslag i Ungdoms- , Kultur- och Fritidsnämnden om att området Hemmestatorp ska ändra namn till Nilsson hole. Då kommer alla att minnas hålets upphovsman, det moderata kommunalrådet Jonas Nilsson. Inte lika stort som i USA, men lika minnesvärt.
Nu gäller det att området planläggs så att kommuninvånarna slipper bullret.
Visst, det blir ett ofrivilligt bostadsområde. Entreprenörerna ska inte kritiseras. De utnyttjade bara en möjlighet.
De som ska kritiseras är den/de politiker som gjorde detta möjligt.
Fotnot bilden av Nilsson hole är hämtad från Nacka Värmdö Posten.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar