05222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Miljöpartiet funderar på att bli småföretagarparti

Nu tas det fram nya penslar och färger i miljöpartiet. Den nya färgen sägs vara entreprenörsvänlig. I en debattartikel i Svenska Dagbladet talar de två språkrören om att man ska vara företagarvänligt, länk. Några konkreta förslag presenterar man egentligen inte.

I stället är det mest svepande formuleringar. Ett välmålat skal utan innehåll, helt enkelt. I många sammanhang framskymtar det tvärt om att miljöpartiets företrädare saknar kompetens för att förstå företagandets villkor. Jag har själv hört ledande lokala miljöpartister tala om att ett företag kan undvika skatt genom att betala av på sina lån. Tyvärr är detta inte ett enskilt undantag på miljöpartiets okunskap.
Det verkar mera vara regel än undantag att man inte gjort sin hemläxa. Jag kan inte annat än hålla med Per Ankersjö som talar om arma företagare om MP, S och V får styra, länk.

En av förutsättningarna för ett företagarvänligt samhället är att de rödgröna säger definitivt nej till sparskatten eller förmögenhetsskatten som socialdemokraterna kallar den.
Sparande ska inte bestraffas. Detta är centralt för företagare där verksamheten riskerar att går upp och ned.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar