06192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

SKOP och SIFO på kollisionskurs

Sverigedemokraterna får 4,7% av väljarsympatierna enligt SIFO, rapporterar GP, länk.

Det gör partiet sannolikt till vågmästare. Förlorare i väljarundersökningen är Alliansens mindre partier. Kristdemokraterna åker ur riksdagen.
De rödgröna leder med 4,8%. Det parlamentariska läget kommer om denna undersöknings står sig enbart att kunna redas ut genom hur utjämningsmandat kommer att tillfalla olika partier. Öppet läget helt enkelt.
Enligt SKOP leder Alliansen med 49,7 mot oppositionens 45,9 procent. Sverigedemokraterna kommer inte in i riksdagen här. Kristdemokraterna får i denna undersökning 5,7%
Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna och eventuellt piratpartiet kommer att vara de viktigaste byggstenarna för att avgöra det parlamentariska läget.
Kan det vara så att moderaterna inför denna insikt kommer att sträva efter en lite mindre hård kritik av Mona Sahlin. En ”stor” allians mellan moderaterna och socialdemokraterna är kanske reservalternativet, både för socialdemokrater och moderater.
Centern rosar inte precis marknaden. Det är leveransproblemet som spökar. Integritetsfrågorna är viktiga. Då gäller det att visa det i handling.
Hanteringen av FRA frågan kan straffa partiet även i nästa opinionsundersökning.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar