07242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Bloggarna tar över första raden på modevisningarna

The New York Times är alltid intressant att läsa. På julaftonen publicerade man en artikel om att bloggarna intar första raden på modevisningarna, länk. De är på många sätt lika viktiga som de ansedda modemagasinen. En förklaring är att bloggarna ger omedelbar respons. En annan är att det som skrivs på nätet finns kvar.

Artikelförfattaren Eric Wilson skriver i artikeln:
“There has been a complete change this year,” said Kelly Cutrone, who has been organizing fashion shows since 1987. “Do I think, as a publicist, that I now have to have my eye on some kid who’s writing a blog in Oklahoma as much as I do on an editor from Vogue? Absolutely. Because once they write something on the Internet, it’s never coming down. And it’s the first thing a designer is going to see.”

Perhaps it was to be expected that the communications revolution would affect the makeup of the fashion news media in much the same way it has changed the broader news media landscape. At a time when magazines like Vogue, W, Glamour and Bazaar have pared their staffs and undergone deep cutbacks because of the impact of the recession on their advertising sales, blogs have made remarkable strides in gaining both readership and higher profiles. At the shows this year, there were more seats reserved for editors from Fashionista, Fashionologie, Fashiontoast, Fashionair and others, and fewer for reporters from regional newspapers that can no longer afford the expense of covering the runways independently.

But it is somewhat surprising that designers are adjusting to the new breed of online reporter more readily than magazines, which have been slow to adapt to the demand for instant content about all things fashion.”

Om vi överför detta till valkampanjen nästa höst finns det en del att reflektera över och en del att göra vad gäller hur man organiserar framgångsrik valkampanj. Artikeln visar också hur medialandskapet ändras.

De som inte hänger med kommer att duka under. De gäller både mediekoncerner och politiska partier.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar