07222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Rättelse: Allians för Värmdö har inte bestämt hur det blir efter valet

Hänt i Värmdö

Ibland undrar man hur saker har gått till och ibland anar man precis hur det gått till.
I ett pressmeddelande som refereras av Nacka Värmdö Poste står att läsa, länk: ”De fyra partierna i Allians för Värmdö planerar att fortsätta samarbeta efter valet. Det skriver de i ett gemensamt pressmeddelande.” Detta är en rejäl sensation. Det finns ingen sådan överenskommelse. Däremot finns en överenskommelse om att samarbeta fram till valet. Nu kan det vara så att tryckfelsnisse har smugit sig in i pressmeddelandet. Det skulle naturligtvis har stått fram till valet och inte efter valet. I vart fall har finns inga beslut om ett samarbete efter valet från mittenpartierna.

När man läser vidare i pressmeddelandet står det följande: ”Inte minst har en ny organisation och ett nytt styrsystem i kommunen aktivt medverkat till att kommunens ekonomi inte bara stabiliserats utan även förbättrats”. Detta är ytterligare en sensation. Såvitt jag vet finns en betydande oro över bristerna i den nya organisationen och dess effekter. Styrsystem och organisationen är två av de områden där Värmdöalliansen har misslyckats. Det är märkligt att pressmeddelandet författare framhåller misslyckandena som framsteg. Kanske inte så klokt. Författaren av pressmeddelande förelade övriga partier att underteckna det och så gjordes under förhållanden som inte kändes speciellt bra för undertecknarna. Illa det också.

Alliansen har gjort en hel del saker som är bra. Offentliga nämndsammanträden är en sak. Att man öppnat upp för konkurren mellan olika fanordnare av tjänster är också bra.

Hur det går med Allianssamarbetet efter valet får underställas de olika beslutande organen i alliansens olika partier. Då det säkert att fattas kloka beslut. Ännu så länge finns inga beslut av den innebörd som pressmeddelandet talar om, såvitt de inte är hemliga…

Budskapet till författaren av pressmeddelandet är: Korrekturläs och ta en sak i taget.
Då går det säkert bättre nästa gång.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar