07242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Ett USA i chock eller största osäkerhet

Floyd Norris, skribent i the New York times skriver om ett USA som är i chock just nu, länk.

Börserna har fallit 5% på tre dagar. Bara i fredags föll Dow Jones index med 2,09%. Nasdaq föll i fredags med 2,69%. Det är den ena chocken, men det finns fler.
Den amerikanska staten vill tämja banksystemet och vill ha betalt för att man räddade banksystemet. Finansindustrin har inte uppfattat några signaler om vad som krävs av den.
Det marknaderna ogillar mest är osäkerhet. Det har marknaden fått i övermått de senaste dagarna. Demokraterna förlorade sin senatsplats i Massachusetts. Obama blev vingklippt. Det var också en rejäl chock. Nästa är att det är inte säkert att Ben Bernake får sitta kvar som chef för Federal Reserve.
New York times rapporterade följande i fredags om Goldman Sachs: ”On Jan. 22, 2010, the bank reported bumper 2009 earnings: a profit of $13.4 billion on revenue of $45.2 billion. For the fourth quarter, Goldman earned $4.95 billion on $9.6 billion in revenue. But in reaction to the public outcry over executive compensation, the bank reduced the share of revenue going to bonuses.”

Det drar ihop sig till konflikt mellan staten och finansmarknaden i USA. Det skapar stor osäkerhet. Kanske skulle Obamaadmininstrationen sett till så att de som skapade krisen inte skulle få administrera det räddade banksystemet.
Det finns anledning att vara observant på vad som sker i USA just nu.
Andra medier: Aftonbladet, Aftonbladet

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar