05202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Gustavsbergs Bad och Bar: Ågren och baksmälla eller både och?

Hänt i Värmdö

I fokus för tillfället finns sannolikt på en person med efternamnet Ågren.
Varför undrar vän av ordning?
Bloggen har berättat om att överste badhusgeneralen och den förmodade greven Hans Ove Görtz haft en tanke. Den stora tanken var att Gustavsbergsbadet skulle ha alkoholrättigheter.
Nu har beslutet kommit från socialnämnden. Beslutet är att socialnämnden under ledning av pastor Dozzi säger blankt nej till detta. Han följer upp vad den vanligtvis timide Clarence Örhammar sagt i badhusstyrelsen. Alkohol och bad hör inte ihop.
De flesta människor skulle säga: vilken baksmälla.
Ett helägt kommunalt bolag söker utskänkningstillstånd. En annan del av kommunen, socialnämnden säger blankt nej. Det är vad många skulle betrakta som ett rent spastiskt
kommunikationssätt. Bloggen säger pinsamt.
Det ska bli spännande att läsa beslutsmotiveringen i socialnämndens arbetsutskott som var den instans som beslutade.
Bloggen förmodar att pastor Dozzi tänke att Jesus inte behövde alkohol för att gå på vattnet. Då får Görtz tro på sin egen förmåga att gå på vattnet utan alkohol. I övrigt kan han ju alltid hänvisa till bibeln och Johannesevangeliets kapitel 6 vers 8-10 om fem kornbröd och två fiskar.
Under ska göras utan alkohol. Resultatet för Gustavsbergsbadet är med eller utan alkohol minus. Det ryktas om 12-13 miljoner back. Det förändras sannolikt inte mycket med sprit.
Om Görtz ska höja underhållningsvärdet är det bara att damma av den gamla idén om att visa filmen hajen på storbildskärm. Gustavsbergsbadet skulle då bli Sveriges första skräckbad.
Vinnaren av den historia är den fria konkurrensen. Kommunen ger sig inte in på barverksamhet utan låter det privata sköta denna typ av verksamhet. Det är bra.
Det är god Allianspolitik
Andra bloggar:

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar