07222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Gustavsbergs kommunala bad och bar?

Hänt i Värmdö

I en intervju med kommunfullmäktigeledamoten Roland Ekstrand tar han upp exempel på ojuste konkurrens i Värmdö kommun. Som den värsta syndaren pekar han ut Värmdö kommuns simhall, Gustavsbergsbadet.
Där använder man skattemedel för att driva ett gym. Med det räcker inte med det. Nu ska det bli extra skoj i badet. Gustavsbergsbadet har nämligen begärt att få utskänkningstillstånd.
Bloggen har alltid fått höra att bad och sprit inte hör ihop. Det har tydligen inte överste badhusgeneralen, den förmodade greven Hans Ove Görtz hört talas om. När jag frågar centerns ärrade Vansbrosimmare , kommunalrådet Hans Lindqvist säger han att alkohol och bad inte hör ihop.
När bloggen konfronterar Ekstrand om han inte skämtar säger han att det är allvar. Gustavsbergsbadet har ansökt hos socialnämnden i Värmdö kommun om utskänkningstillstånd.
Nu tar alltså styrelsen i det helägda kommunala badet och lanserar sig som bar.
Det ska bli bärs i bastun om Görtz får bestämma. Huruvida man kommer att sälja simdynor med alkohol och sugrör är ännu oklart. Ordet sjöslag kommer att få en dubbel betydelse i Värmdö kommun.
Det som blir bekymmersamt är den nya konkurrenslagen. Den förbjuder denna typ av kommunal konkurrens med privata aktörer. En kommunal bar kan inte konkurrera med privata barer. Vi har hört klagomål från privata aktörer kring konkurrensen tidigare.
Nu verkar delar av kommunen vilja lätta på bromsarna. Budskapet är booze i badet: Om Görtz driver frågan och får gehör kan Värmdö kommun bli en av de första att bli instämda för Stockholms tingsrätt. Lagrum för stämningen lär bli Alliansregeringens nya konkurrenslag.
Man undrar vad badhusgeneralen tänker på.
Är det på detta sätt moderaterna vill vinna valet i Värmdö?

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar