06142024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Några reflektioner kring en god början på ett decennium för investsteraren

Floyd Norris har hittat ett intressant förhållande vad gäller aktiemarknaden som han skriver om i sin blogg på the New York Times, länk.

Slutsatsen är som följer: ”here’s another good indicator. There have been two down decades for the S.&P. Both began with losses on the first day of the decade. So there has never been a decade that came out bad after a good first day.”

Något att tänka på för investeraren.

Vi kan notera att oljan (WTI kvaliteten) har passerat 80 dollar fatet på årets första handelsdag. Nordsjöoljan brent handlades vid midnatt svensk tid i 80,13. Det berättar något om både temperaturerna ute och i affärsvärlden.

Bloggen tror att oljan under första kvartalet 2010 kommer att handlas i intervallet 80-90 dollar fatet. Det gör något med världsekonomin i sig. Andra och tredje kvartalet kan erbjuda en viss tillbakagång och är kritiska för huruvida ekonomin kommer att fortsätta återhämta sig.

Andra medier: DN, dn.no

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar