07132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Opinionsläget just nu

Den senaste opinionsundersökningen från Sifo visar på att de rödgröna leder, länk.

Centern har just nu jämfört med förra valet 63% av väljarna kvar. Samtidigt brukar centern alltid göra starka valspurter. Moderaterna står i princip på samma position. De stora vinnarna är sverigedemokraterna, miljöpartiet.
Sverigedemokraterna är sannolikt störst hot mot de rödgröna.
För oppositionen gäller att man måste konkretisera sin idéer. Det innebär en risk för besvikelser bland väljarna.
För centern gäller det att gå från idé till resultat. Moderaterna borde fundera över att att återta borgerliga idéer. Kristdemokraterna har en svår balansgång. Vilken profil ska man ha i valet. Folkpartiet verkar däremot ha funnit sin profil inför valet.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar