05222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Hemliga Hänt i Värmdö

Hänt i Värmdö

Alliansbloggaren Fredrik Sneibjerg, länk har precis som jag uppmärksammat bloggen Hänt i Värmdö, länk. Bloggen uppmärksammar beslut och händelser i Värmdöpolitiken. Stundtals är den välskriven och underhållande. Ibland skjuter den över målet.

Mårtensson kan dock inte låta bli att reflektera över hur ett meningsfullt politiskt samtal bör föras. Å ena sidan har alla rätt till anonymitet på nätet. Å andra sidan är den som uppträder anonym mindre trovärdig. Man får lätt den uppfattningen att en anonym röst vill dölja något.
Ofta är anonyma kommentarer på bloggar av kraftigt kränkande, diskriminerande eller rent rasistiska. I det fallet förstår jag varför skribenten inte vill röja sin identitet. I sammanhanget kan denna blogg meddela att vi raderar sådana kommentarer.
Jag kan se att anonyma bloggar kan vara intressanta om de har ett speciellt uttryck eller ettspeciellt syfte. Satiriska bloggar eller ”Wallraff-bloggar” är två sådana exempel.
I fallet med Hänt i Värmdö, devalverar man sin trovärdighet genom att inte uppträda med namn. De skapas faktiskt inte en möjlighet till möte. Det är just mötet som är början till den konstruktiva politiska dialogen. Det missar bloggen Hänt i Värmdö.
Ovanför Aulan i Uppsala universitet står orden: Att tänka fritt är stort, men att tänka rätt är större. Det är något som författarna bakom bloggen Hänt i Värmdö borde tänka på när man uppträder in cognito.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar