05202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Mania blir iana?

Hänt i Värmdö

En av de bästa stilisterna bland Värmdöbloggarna verkar ha bytt namn och bloggidentitet.

Feldermania har blivit Gullbergiana, länk. Huruvida det råder något släktskapsförhållande till en av Sveriges mera kända skalder, Hjalmar Gullberg (1989-1961). Att Hjalmar var ledamot av Svenska akademin, 1940-61. Vad färre känner till är att han var chef för radioteatern 1936-50. Han var en av dem som låg bakom att introducera Dagens dikt radion.
Det finns vissa likheter mellan Hjalmar och Aurora oavsett om det finns släktskapsband. Under ytan verkar det finnas ett stänk av tungsinne hos dem båda. Samtidigt har båda ett mentalt fokus söder ut. I Hjalmars fall var det Spanien och i Auroras fall verkar det vara Italien. Ironin är ett annat fält som de verkar ha gemensamt.
Hur det ser ut i övrigt har jag ingen aning om.

Personligen blir jag nyfiken om varför människor byter namn. Det spelar ingen roll om det är för eller efternamn. Det berättar en del om människan bakom namnet.
Aurora Gullberg nämns annars som en lokal ”spinndoktor” för Värmdös socialdemokrater. Så, man kanske ska sluta att tilltala henne med efternamn. Röda nejlikan kanske räcker?

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar