06132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Vem borde leda socialdemokraterna? -Louis Vuitton eller Christian Dior?

Det har brutit ut fraktionsstrider inom socialdemokraterna. Den står mellan de två väninnorna Mona Sahlin och Margot Wallström. I det ena båset står det vråldyra och i det andra sofistikerad elegans. I ett bås står förortstjejjen i ett annat står statsmannakvinnan. Symbolerna skiljer dem åt. Louis Vuitton finns på ena sidan och på den andra återfinner vi Christian Dior.


Uppslagsverket wikipedia säger om Christian Dior: ”The New Look innebar för kvinnan smala axlar, en åtdragen midja, en betonad byst och en lång vid kjol. Hans design representerade konstant en klassisk elegans, som betonade det feminina i utseendet. Dior designade även underkläder och nattkläder för damer med märket Christian Dior Lingerie och smink. The New Look revolutionerade damkläderna och återupprättade Paris som modets huvudstad.

Christian Dior avled, 52 år gammal, i Montecatini i Italien. Enligt uppgift dog han av en hjärtattack efter att ha kvävts av ett fiskben.[2] Efter Diors död fortsatte firman under ledning av Yves Saint-Laurent, under åren 1957–1961.”

Om Louis Vuitton säger uppslagsverket wikipedia: ”Louis Vuitton (född 4 augusti 1821; död 27 februari, 1892), föddes I Jura, Frankrike. 1835 flyttade han till Paris. Resan från hans hemstad till Paris var över 400 kilometer lång, och han färdades till fots. Under färden tog han diverse ströjobb för att betala resan. I Paris började han arbeta som kofferttillverkare för framstående hushåll. På grund av sitt väletablerade rykte blev Vuitton utvald av Napoleon III till att arbeta för dennes fru, Kejsarinnan Eugénie av Frankrike. Genom sina erfarenheter av den franska aristokratin, utvecklade Vuitton expertkunskaper i hur en bra resväska skulle se ut, och började då designa sina egna väskor.I mitten av 1800-talet var Louis Vuitton en välkänd koffert- och väskåterförsäljare. Under 1990-talet expanderade man, både fysiskt och ekonomiskt. I mitten av seklet, gav man sig in i modevärlden och började använda sitt välkända Monogram Canvas till handväskor och andra slags väskor. Fusionen för att skapa LVMH blev en milstolpe, och därifrån kom LV att skapa sig den lyxiga image de är kända för idag.

Framstående personer som beställt Louis Vuittons produkter inkluderar kongofararen Pierre Savorgnan de Brazza, som beställde en kombinerade koffert/säng och den amerikanske dirigenten Leopold Stokowski, vars resesekretär var designad av Gaston-Louis Vuitton.”


Det är träffande att den gamla sanningen don efter person stämmer. Margot Wallström väljer Dior och Mona Sahlin väljer Louis Vuitton. Mona Sahlin har gått långt till fots för att bli socialdemokraternas ledare. Margot Wallström däremot befordras till FN systemet, länk, länk.


I kvällens debatt hade det behövts en Dior-personlighet i oppositionen. Nu fanns det bara en som hade dyra vanor. Trots att Vuitton-produkterna kan vara röda räcker det inte för att skapa trovärdighet.


Reinfeldt däremot behövde inga yttre epitet för att vara statsman. Han tog plats och får sägas ha vunnit debatten.

Andra bloggar: Per Ankersjö, Peter Andersson, Mina moderata karameller, Per Ankersjö, Johan Westerholm, Magnus Andersson

Andra medier: SvD, DN

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar