05302024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Internetfriheten: Nej till Festung Europa

Festung Europa, var ett uttryck som myntades av den nuförtiden inte allt för populäre A Hitler. Att denne man avskys är fullständigt med rätta. Han ville skapa ett samhälle där viktiga delar av humanismen för evigt skulle vara begravda. Många med mig hade hoppats att tankarna på ett Festung Europa skulle vara begravna i och med A Hitlers kapitulation i det andra världskriget.

Tyvärr är det inte så. Det började som en vind på övre däck, för att travestera på en känd melodi. Tanken var att se till så att inga obehöriga kunde ta sig in i Europa. Vi kallar denna reella borg för Schengen. Meningen var att det skulle bli lättare för unionens medborgare att ta sig mellan länderna. Så blev det inte. En effekt som vi inte talar om är att Schengen stänger ute.
Nu kommer nästa del av projektet Festung Europa, länk. Nu gäller det att införa en sorts intellektuell censur. Arkitekten bakom idén och implementören är EU, länk. Tyvärr har idén vissa Svenska rötter. En av arkitekterna är EU komissionären Cecilia Malmström, länk.
Här gäller det att som Nordkorea och andra inte speciellt framsynta länder spärra internetsidor. Ursäkten är för ingreppen är att hindra spridning av barnpornografi. Tyvärr är kriterierna så luddigt formulerade att det blir godtycket som avgör vilka sidor som kommer att spärras.
Bloggen säger bara: Det goda får aldrig bli det bästas fiende.
Ännu tydligare blir det om vi formulerar det så här: Med ett gott syfte kan man göra mycket ont.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar