06242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Lars Ohly: med rätt att visera biljetterna på det röd-gröna tåget

I kväll var det dag för politikerpub eller utfrågning av den före detta konduktören och numera vänsterledaren Lars Ohly (eller Åhhly som han själv föredrar att kallas), länk. Att kliva in i restaurang Victoria i kungsträdgården var som att träda in i en tid som flytt. I baren satt Jörn Svensson och det kändes som att många av de närvarande satt och väntade på en kommande revolution. I vart fall kommer man inte nöja sig med mindre än en rejäl vänsterrevansch.

Budskapet från denne vänsterman är kärvt och tydligt. Rut och Rot-avdragen ska bort. Skatterna ska höjas. Regeringsarbetet ska vara vänsterideologiskt. Den som inte löst bilett på detta vänstertåg efter valet får stiga av. Ohlys biljettvisering är stenhård. Detta bör hans regeringssystrar vara medvetna om.
Trots de ideologiska budskapen såg inte Ohly något fel i att själv opereras på privatsjukhuset Sofiahemmet. Inte heller var det något problem för honom att tjäna sexhundratusen när han sålde sin bostadsrätt. I hyresrätt ska medlemmarna bo. Ledaren bor som han vill och var han vill.
Socialdemokratiska och miljöpartistiska väljare ska inte bara se på sina ”egna” partiers program. De bör noga granska vänsterns program också. Politiken kommer nämligen inte att ligga så långt från vänsterns. Frågan väljaren bör ställa sig är inte om han kan vara nöjd och leva med miljöpartistisk politik eller socialdemokratisk politik. Den korrekta frågan är om han/hon kan uthärda att leva med en vänsterpolitik.

Även om denne man är charmig och det visade han i debatten, så är han lika flexibel som ett X2000 tåg i full fart. Lars Åhhly kommer inte att nöja sig med 5,6% av inflytandet. Han kommer att ställa krav på mycket mer. Det var klara budskap från konduktören på det rödgröna tåget.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar