07222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Moderaterna kungör ett namn på sin kommunfullmäktigelista

Hänt i Värmdö

Nu är moderaternas lista till kommunfullmäktige klar. Den är inte utlagd på moderaternas hemsida ännu. Konstigt, kan man tycka. I vart fall inte transparent.

Den enda nyhet man släppt ut officiellt är denna:Jonas Nilsson yrkade på nomineringsstämman att bli placerad på 17 plats på valsedeln – årsmötet beslutade även detta enhälligt.
Jonas angav att han vill naturligtvis fortsätta i Värmdö men vill prioritera landstingsfullmäktige – där han har en bra placering på valsedeln.”
Bloggen gratulerar Nilsson till en fulländad taktisk prestation. Genom att flytta ned sig själv från 6 plats i provvalet hoppas nu Nilsson på att bli inkryssad. Blir han det kommer hans position inom Värmdömoderaterna att stärkas. Dessutom kan han om strategin lyckas ställa krav på tunga förtroendeposter. Denna prestation är värd en applåd.
Inom Värmdömoderaterna räknar man med att få min 26 mandat. Då styr man kommunen själv.
Denna beräkning bygger på att Värmdömoderaterna kommer att göra det lika bra som resten av moderaterna i Stockholms län.
Bloggen tror inte att det är sannolikt. Vi tror att moderaterna kommer att få ett valresultat som är det samma som förra valet dvs 21 mandat eller två mandat färre. Sannolikt kommer man att få ungefär samma antal röster, men med folkökningen i kommunen kan de ge upp till två mandat mindre.
Får moderaterna 26 mandat kan man styra med vilken besättning man vill. Får man inte det kommer saken i ett annat ljus.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar