07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Det blir märkligare och märkligare

Hänt i Värmdö

Nu visar det sig att utbildningschefen Maria Ljugqvists krav på att ta fram kriterier för att bedöma Värmdö skolor beror på att hon har problem med att läsa. Hon vill med andra ord ha 10 miljoner för saker som redan finns! På något annat sätt kan bloggen inte tolka saken eftersom uppgifterna finns tillgängliga för kommunens tjänstemän.
Efter att detta nu är kartlagt kommer dessa uppgifter att läggas ut på kommunens hemsida så att medborgarna också kan ta del av åtminstone statusrapporterna från LUS (LäsUtvecklingsSchemat) utvärderingarna. Här dokumenteras en gång i terminen varje skolbarn i Värmdö skolor och deras utveckling som läsare. Detta är ett centralt hjälpmedel för att kunna arbeta med att minska antalet elever som går ut grundskolan utan att ha minst godkänt i alla ämnen.
Det visar sig också att det finns väl utvecklade system för självskattning från eleverna, betygprognoser från lärare, krav mm som redan används i kommunikationen med eleverna.
För det är väl inte så att Ljugqvist bara försökt en bluff i de pokerspel hon försöker spela för att bli av med produktionschefen Elisabeth Fredell.
Bloggen undrar fortfarande om Magnus Hedenfalk har tagit henne i örat.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar