05202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Valrörelsen 2010

Svenska Dagbladet skriver om att väljarna bestämmer sig allt senare, länk. Så många som 58% av väljarna bestämde sig i valrörelsen sig vid 2006 års val.

Lojaliteten med partierna minskar också. Numera är det bara 31% som identifierar sig som anhängare till ett parti. Samtidigt säger sig en miljon kunna tänka sig byta block, länk. Moderaterna verkar ha störst attraktion på socialdemokratiska väljare som vill byta block.

Det här visar att trots alla opinionsundersökningar under året är det fortfarande slutspurten som gäller. Vi kommer också att se mycket mer av kannibalism mellan alliansens partier ju närmare valet vi kommet. Det drar ihop sig till en mycket spännande valrörelse.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar