07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Temperaturen i parterna på Värmdö

Hänt I Värmdö

Bloggen tar temperaturen på de politiska partierna i Värmdö just nu.

Socialdemokraterna
Verkar ta det lugnt just nu. I vart fall gör deras hövding det som sägs hämta inspiration till en blodfylld och känslosam valkampanj i Sydamerika. Elaka tungor säger annars att han behandlar sin tilltagande åldersnoja. Killen lär fylla jämnt om några veckor.
Ställföreträdande generalsekreterare i partiet är därför Fru Annika Ribbing. Hon försöker höja rösten och tydliggöra skillnaderna mellan partierna. Den socialdemokratiska rösten i bloggosfären är svag, just nu. Frågan är om björnen sover eller om den har svårt att finna den rätta inspirationen?
Miljöpartiet
Har höjt rösten i takt med de stigande opinionssiffrorna. Man vill vara mer än alla andra. En del säger att opinionsundersökningarna har stigit partiets företrädare åt huvudet lokalt. Partigeneralen, för något annat kan man inte säga om Yvonne Blombäcks militära disciplin har greppet. Här finns lite utrymme för soloprestationer. BBA är kodordet. För oss övriga betyder det Blombäck Bestämmer Allt.
Vänstern
Här får man göra en parafras på Erich Maria Remarques bok från 1929: På östfronten intet nytt.
Folkpartiet
Här är det livat. DVM försöker skaffa sig ett stort manöverutrymme, men får inte den majoritet han hoppas på. Det verkar väga jämt mellan blocken i folkpartiet. Vem är då DVM? Det är Den Verklige Moderaten, även kallad Anders Bergman. Vid närmare eftertanke ändrar sig min sagesman och säger att han är mer av en copycat. Han försöker göra ännu mer av moderaterna gör. Problemet är bara vad man gör när de nästan inte gör någonting? Hur kan man göra mera av ingenting?
Månadens soloartist i folkpartiet är kommunalrådet Peter Bondesson som verkar ha hamnat i en närmast pubertal upprorsstämning mot allt och alla.
Kristdemokraterna
Här stänks vigvatten av pastor Dozzi. Nu är budskapet att alla ska bli trygga i Värmdö. Detta blir Dozzis predikstol.
Den mest högljudde kritikern av den styrande Alliansen finns i kristdemokraten Jan Dolk. En del av hans partivänner känner sig trampade på tårna när han kritiserar sin forna partivänner inom moderaterna. Dolk själv verkar mena att dessa smärtor inom kristdemokraterna närmast är att betrakta som fantomsmärtor. Så han fortsätter driva sin linje.
Centern
Här verkar kvinnorna ta för sig allt mer. Lottachefen Ina Ununger verkar utveckla sig till ett verkligt vallokomotiv. Hennes engagemang gör att även gamla uvar i partiet inte längre tar allt för självklart. Den yngsta kandidaten Louise Paulsen verkar tycka att politik är roligare än vad man skulle kunna tro. En liten personvalskampanj kan inte uteslutas från henne.
Kulturkvinnan Karin Nordblom verkar ha fått luft under vingarna med två nya drivande kvinnor i partiet.
I hörnet sitter dock någon medlem och muttrar. Det sprider ibland dåliga vibrationer.
Moderaterna
Här är det yta och djup. På ytan säger alla att man vinner valet. I djupet vet många att många på partiets lista har blivit övertalade gång på gång att stå där. Under ytan är det maktkamp och osäkerhet. Det kommer att bli manfall av kandidater som kommit in i fullmäktige och som inte har lust, säger en anonym källa till bloggen.
Den hemlige bloggaren Johan Hedberg går på träning. Den heter: lär dig hållas på mattan. Enligt initierade bedömare gör han framsteg.
Lars-Erik ”Buddha” Alversjö försöker vara vänlig mot alla och lovar i de flesta väderstreck. Problemet är att ja och nej på samma fråga blir en konflikt. När man kommer på honom med detta kan han faktiskt brusa upp, men det sitter långt inne.
Andra artiklar om Värmdö: NVP, NVP, NVP, NVP

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar