05282024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

En smula samtidshistoria

Sverige befinner sig i bröllopsyra.

Ockelboprinsen har vuxit in i kungakostymen. Han har på ett år vandrat från Princetown till Kungliga Huvudstaden. Vid gårdagens festföreställning i konserthuset gav han in många avseenden ett mera kungligt intryck än de infött kungliga. Han har vuxit in i sin roll. Det ska hans snart kungliga höghet prinsen ha credit för.
Drottningen däremot verkar ha förlorat fler kilon än vad som är klädsamt.
Kungen vaknar så fort det blir fart och fläkt i musiken. Det är då den gamle partykronprinsens kynne väcks till liv. Han hade behövt mer av Roxette för att komma loss.
Kronprinsessan verkar också vara harmonisk och lycklig. Hon har mera tyngd över sig än vad fadern lyckats få till sedan 1974.
Opinionsundersökningar visar att en tredjedel av folket vill att kungen pensionerar sig och låter Victoria bli drottning. Rimligt kan man tycka. Det är bra att en kronprinsessa inte måste vänta fram till pensionsåldern för att få ett jobb. För kungen borde det också vara en lättnad. Han får möjligheten att bli pensionär. Detta tror bloggen skulle stärka monarkin.
I dag däremot är vi med om det som händer. Faktiskt är det en bit nutidshistoria som skapas. Bröllopet är en stor händelse även för medieindustrin. Delar av den kan redan nästa vecka avslöja att kronprinsessan är gravid. De hemliga bilderna från smekmånaden får vi heller inte glömma.
Till de nya hyresgästerna på Haga säger bloggen: Lycka Till och Stort Grattis!
Andra medier: Aftonbladet, Aftonbladet, DN

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar