07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Fungerar den rödgröna politiken?

Den frågan försökte ett par ekonomer svara på vid ett seminarium som den liberala tankesmedjan Fores arrangerade härmodagen. Utgångpunkten för analysen var de rödgrönas budgetpolitik. Forskarna Andreas Bergh och Henrik Jordahl har analyserat de rödgrönas politik i en rapport, länk.

Slutsaten av rapporten är enkel. Den rödgröna politiken fungerar inte.
Dessutom försöker man sälja in politiken som att 9 av 10 kommer att vinna på den rödgröan politiken. Inte ens det är sant. Beräkningen bygger nämligen på att de rödgröna tillgodogör sig Alliansens skattesänkningar. De rödgröna står inte på egna ben. Marknadsföringen bygger på lånta fjädrar. Om man tar den egna politiken däremot blir resultatet som för Cornelis hönan Agda, man blir helt naken.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar