06142024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Näst bästa alternativet.

Hänt i Värmdö

Bloggen förstår om läsarna inte upplever att den är trovärdig vad gäller att ranka sin skribent som kandidat eller andra VärmdöCenterpartister i Värmdövalet 2010. Därför publicerar vi något som är en vägledning. Det är möjligt att vi kommer att beskriva fler av kandidaterna senare, men vi lovar inget bestämt

Bloggen kallar det: för dig som vilja bra och välja näst bäst. Målsättningen är att om du vill välja näst bäst så ska du välja det bästa av det näst bästa. Här kommer en varudeklaration av de olika kandidaterna inom Allianslägret. Målsättningen är att du ska veta vad du får.
Personligen tycker naturligtvis bloggen att du ska välja det bästa och välja någon av Värmdöcenterns kandidater. Vi har inget emot om du kryssar in bloggens skribent i fullmäktige. Om du trots detta vill välja ett annat parti och en annan kandidat kommer här vägledningen.
Ta gärna en titt på LG Nilssons politikerrankning också, länk

Om du väljer folkpartiets Anders Bergman är det ett val på en person som är ännu mer moderat än Värmdömoderaterna själva. Han är ”andra man” på frågorna. Det innebär att Bergman i de flesta fall stöttar vad moderaterna redan har sagt. Anders gillar inte heller att synas. Han ganska välformulerad, men det är långt mellan de riktiga höjdarna i formulering. Kan ekonomi, men blir lätt lite av en teknokrat.
Om man ska vara riktigt kritisk kan man säga att han ibland är lite lat. LGs ranking: 11 poäng.
Fastnar du i stället för folkpartiets Fredrik Sneibjerg väljer du en socialliberal. Han står till vänster om Bergman. Fredrik är ganska ny i politiken, men har en ärlig vilja att bli en bra politiker. Lyssnar och tar in vad alla säger utan att bli mesig.
Sneibjerg tillhör folkpartisternas framtidsfolk. Denne man är en gruppvarelse som inte förlorar sig till att bli en i den grå mängden. Om man ska säga något kritiskt är att han ibland borde sätta ned foten offentligt oftare och ta en eller annan konflikt extra. Han är dock inte konfliktskygg. Om du är liberal om sätter sociala frågor i centrum kan han vara ditt val. LGs ranking: 12 poäng.
Stefan Dozzi är kristdemokraternas förstanamn. Låt oss först säga att han är en verklig mjukis. När det bränner till höjer han inte rösten utan försvinner. Samtidigt lyckas han med sin strategi att värna det sociala området i Värmdö. Smidighet är Dozzis kännetecken. Han är ditt naturliga val om du är kristen och socialkonservativ och vill ha mer av politisk konsensus. Ska man säga något kritiskt om honom är det att han både för sin egen del och för partiet borde säga stopp oftare. LGs ranking: 17 poäng.
Vill du ha något ännu mera mjukt och funderar på kristdemokraterna är Clarence Örhammar din man. Det är svårt att inte tycka bra om honom. Däremot är det svårare att veta vad han verkligen tycker. Han verkar ha blivit skrämd av en valnöt som liten och smörjt in sig med vaselin. För runt honom uppstår aldrig friktion. Han är din kandidat om du är lite mindre intresserad av den kristna anstrykningen och ”bara” är socialkonservativ. Han är mäklare i många olika dimensioner och det är han på ett bra sätt. Om man ska säga något negativt om honom är det att han borde lära sig ta konflikter. Karln är konflikträdd. LG har inte rankat Örhammar.
Om du är moderat så står Lars Erik Alversjö högst upp på listan. Han är sin företrädare Jonas Nilssons motsats i det mesta. Han tillhör också ”vänlighetspartiet” på Värmdö. Han vill väl. Ska man vara kritisk kan man säga att det händer alldeles för lite genom hans ledarskap. Han låter ofta tjänstemännen få göra det mesta. LGs ranking: 9 poäng.
Andranamnet för Värmdös moderater är Monica Pettersson. Hon är kompetent inte tu tal om sakan. Är inte medlem av det överdrivna vänlighetspartiet, vilket hedrar henne. Nej hon kan markera var hon står utan att det blir konflikt. Hon vill mer och är sannolikt Värmdömoderaternas starka kvinna efter valet. Tveksamheten kring henne rör de hon har runt omkring sig. Dessa och då menar jag inte Alversjö kan ha både åsikter och metoder som kan vara tveksamma demokratikst. Här borde fru Pettersson sätta ned foten och markera var hon står. Monica kan vara ditt val om du har bestämt dig för att rösta på Värmdömoderaterna. LGs ranking: 14 poäng.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar