07222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Ungas partisympatier

Ungdomarna är mera benägna att rösta på de rödgröna berättar SvD som refererar en undersökning av Sifo, länk.

Bland 18-29 åringarna har de rödgröna 56% och Alliansen 32%. Störst framgång har miljöpartiet med 16% enligt Sifo. Socialdemokraterna får 34%. Samtidigt verkar det som om traditionella Alliansvärderingar är inne hos de unga. I artikeln refereras också en undersökning från Kairos futures där slutsatsen är: ”Ungdomarna drömmer mest om ett tryggt familjeliv och ett bra jobb. Att hålla ihop familjen och att vara en god förälder förtjänar nu mer respekt än att skaffa en förmögenhet och att flytta utomlands… Det är också tydligt att unga i dag vill aktivera sig, kanske inte alltid i politiska ungdomsförbund utan på andra sätt. Men det är numera värt en del respekt bland unga att vara politiker.”


Siffrorna är oroande. I de politiska församlingarna finns för få unga. Det är ett demokratiskt underskott. Alliansens miljöparti måste bli tydligare i kommunicera sin miljöpolitik. Samtidigt måste Alliansen som helhet skaffa sig en väl genomtänkt och modern internetpolitik. Här finns mycket att göra. Att rycka åt sig initiativet här kan bli en riktig vinnare.

Andra medier: Expressen,

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar