05222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Högre och jämnare vårdkvalitet

Nu diskuteras hur man ska få en mera jämlik vård.

Socialdemokraten Ylva Johansson har kommit fram till den geniala slutsatsen att den blir mera jämlik om privata aktörers etableringsrätt tas bort. Felet är alltså att det finns privata aktörer. Med bara offentlig sjukvård blir allt jämlikt, enligt Johansson, länk. En enastående slutsats.

Svenska Dagbladet refererar debatten mellan alliansen och de rödgröna om den ojämlika vården, länk.
Alliansen däremot vill ha skärpt kontroll över vårdanordnarna om ökad kvalitetskontroll. Man tycker att vårdvalet är en bra reform som ökar kvaliteten.
Frågan är om statlig vård verkligen är både mera jämlik och bättre? För egen del tror jag att fler typer av utförare främjar kvaliteten. Att i praktiken förbjuda privata och social ekonomianordnare i vården främjar ingen kvalitet. Det förstår svenska folket.
Andra medier: SvD, SvD

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar