05202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

28 miljoner i skatteåterbäring

Hänt i Värmdö

Värmdös skattebetalare är de som får betala mest i kommunalskatt i hela länet. Tyvärr får man inte länets bästa service för de pengarna. Att många är skattetrötta är lätt att förstå. Några påstår att en del som bor på Värmdö har blivit skatteflyktingar i andra kommuner. Om det är 100 personer innebär det en förlorad intäkt för kommunen med 3 miljoner kronor.
Kommunen har en organisation som tyvärr har allt för många byråkrater. Mycket makt har samlats i toppen. Totalt sett har den nya organisationen någonstans mellan 25-35 miljoner i för höga byråkratkostnader. Det bör inte kommunmedborgarna acceptera.
Som jag ser det bör kommunens byråkrati kapas med 56 miljoner kronor under den kommande mandatperioden på fyra år.
50% av denna besparing ger 40 öre lägre kommunalskatt. Resten ger bättre verksamhet inom skola och äldrevård med 28 miljoner.
Är det något du gillar?
Andra artiklar om Värmdö: NVP, NVP

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar