05302024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Kort reflektion kring valresultatet

Alliansen regerar vidare.

Det är en stor fjäder i hatten till partiledarna i Alliansens partier. Den stora vinnaren är naturligtvis Fredrik Reinfeldt. Med 30% är hans parti de nya moderaterna i det närmaste lika stora som socialdemokraterna. Det är en bedrift. Det är bara att gratulera.
Den som tappade farten på upploppet var Jan Björklund. Han nådde nästan ända fram. Devisen för honom blir plus blev minus. Sannolikt är han inte partiledare nästa gång det gäller.
Under rubriken ett stort minus blev ett litet återfinner man herr Hägglund och fru Olofsson. De har gjort det mycket bättre än vad man kunnat förvänta sig.
Ett annat parti som fått det tungt på upploppet är miljöpartiet. 7,2% är en framgång jämfört med förra valet, men det är en enorm utförsbacke jämfört med toppnivåerna i början av året.
Mona Sahlin har inte klarat testet. Om en Göran Persson med 35,2% var en katastrof för socialdemokratin vad är då en Mona med 30,9% ? Nu följer en tid inom detta parti med självrannsakan. Det är inte bara Mona som kommer att avgå. Det är horder av ”rådgivare”.
Maud Olofsson har klarat första ronden, men hon bör finna ett annat jobb. Det krävs en liberal förnyelse inom hennes parti. Den är hon inte kvinnan att leda.
Hägglund däremot kan ha förutsättningarna att överleva ett val till. Om Gud vill!
Herr Åkesson ska inte diskrimineras för sina åsikter. Han ska få samma insyn som om han vore sympatisk. Ju mer korrekt man behandlar honom desto mindre av en risk blir han. Däremot ska och behöver man inte applådera honom.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar