07222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Personvalda kandidater

Hänt i Värmdö

Då är snart alla röster i Värmdövalet räknats. I Värmdö-Djurövalkretsen är reslutatet helt klart. Här kommer de mest populära politikerna i denna valkrets:

Den överlägsne personkryssvinnaren är Lars Bryntesson som stärkt sin ställning som mest populär politiker. Han får 383 personkryss.
Kommunstyrelsens ordförande Lars Erik Alversjö får 298 personkryss som också är ett starkt resultat.
På tredje plats kommer centerpartisten Hans Lindqvist med 224 personkryss. På fjärde plats kommer moderaten Peter Frej med 185 personkryss. Därefter kommer den folkpartistiske frifräsaren Olle Markstedt som får 117 personröster.
Dessa kommer in i fullmäktige som personvalda.
Folkpartiet får sannolikt den mest omkastade listan. Olle Markstedt på plats 11 personväljs. Det gör av allt att döma Amie Kronblad som stod på 10 plats på listan och listettan Anders Bergman. Fredrik Sneibjerg kommer in i kraft av att vara andranamn på listan. Britt Lindmark och Johan Edholm blir enbart ersättare.
Här har folket sagt att man tycker annorlunda än partiet.
I kristdemokraterna kommer det sannolikt bli förändring jämfört med denna mandatperiod. PO Fransson kommer sannolikt att petas av sin ordförande som personvald i Ingarö-Gustavsberg. I stället blir han i så fall ersättare. Ännu så länge vet vi inte hur det kommer att gå.
Clarence Örhammar blir i så fall vald från Värmdö-Djurövalkretsen. Barbro Modin Svensson skulle i så fall bli ersättare för Örhammar.
Centern får två personvalda, nämligen Hans Lindqvist och Ina Ununger.
Socialdemokraten Börge Hellströms kampanj för att bli personvald ser däremot inte ut att ha rönt framgång.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar