05202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdövalet: en dallring i chokladpuddingen eller spricker något?

Hänt i Värmdö

Den styrande Alliansen på Värmdö verkar ha en ryggrad som med Winston Churchills ord kan liknas vid en chokladpudding. Moderater, kristdemokrater och folkpartister har inlett förhandlingar med varandra om hur man kan samarbeta utan VärmdöCentern. I sig är detta helt okomplicerat. Vad som är bekymmersamt är att man gör det utan att meddela VärmdöCentern först. De facto har man exkluderat VärmdöCentern ur alliansen. Man har inlett förhandlingar i lönndom.
Man inledde i går förhandlingar med miljöpartiet för att ta in dem i alliansen för att få tillräcklig majoritet. Ett ganska högt spel kan man tycka. Det kan nämligen vara så att miljöpartiet inte vill samarbeta med moderater, kristdemokrater och folkpartister enbart.
Om så är fallet behöver man stöd från annat håll. Det parlamentariska underlaget räcker nämligen inte. Då finns naturligtvis sverigedemokraterna kvar som alternativ. Man kan tycka att detta är ett osmakligt alternativ. I annat fall får man söka andra konstellationer.
Om inte Allianssamarbetet redan har spruckit tack vare dem moderata ledarskapet har det i vart fall fått en djup repa i lacken.
Den vanligtvis i allt oerhört vänlige och svår(an)gripbare ordföranden för kristdemokraterna, Clarence Örhammar meddelade att man redan för hemliga förhandlingar med de andra allianspartierna. Därför är kristdemokraterna inte intresserade av att diskutera alls med VärmdöCentern. Ett under av klartext från denne man. Däremot kan man diskutera hur väl det överensstämmer med de värderingar han själv säger sig stå för att gå bakom ryggen på en allianspartner.
Andra medier: NVP, NVP

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar