06212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdövalet: Om torrsim och simning i verkligt vatten

Hänt i Värmdö

Det har varit mycket offentliga debatter, diskussioner och presentationer den sista tiden i Värmdö. Det är valtider och profilering är vad alla politiker vill skapa. Det finns bara ett problem med detta. På dessa debatter måste det komma medborgare. Tyvärr har allt för många av dessa tillställningar blivit forum för inbördes beundran. Det har nämligen saknats vanliga medborgare.
Det går inte i längden att föra offentliga politiska samtal i vilken form det än må vara utan att vanliga medborgare och väljare finns med. Det måste till och med politikerna förstå.
Inför nästa val måste både debattanordnare och de politiska partierna fundera över hur man kan skapa fora som attraherar väljare och medborgare. Gör man inte fördjupas politikermisstänksamheten. Det öppnar för ett lokalt missnöjesparti på Värmdö
Klockan tre i dag var det däremot dags för valkampanjens säkra höjdpunkt. Djurö byalags politikerdebatt. Här är kommer alltid mycket medborgare. Här finns det ingen tvekan. Engagemanget är stort. Denna gång var inget undantag.
Fokus var på återvinningscentralen på Djurö. På vilken sida om Djuröbron ska den ligga? Denna bloggs skribent menar att den ska ligga på fastlandssidan. Det ville medborgarna också.
Miljökatastrofen i skärgården, med katastrofalt mindre bestånd av fiskar och sjöfåglar engagerade både delar av politikerna och hela auditoriet. Skarven är ett djur som breder ut sig. Dess snabba expansion är en inte obetydlig del av den ekologiska krisen.
Praktiska frågor som är grundade i att politiker inte lyssnar var en annan typ av frågor. Viktiga frågor som visar att medborgarna i inte har bra kontaktytor med sina politiker i Värmdö. Andra temata var: kollektivtrafik och väg 222.
Bloggens skribent menade att medborgarna ska rösta på politiker som kan fatta bra beslut, som är goda opinionsbildare i resten av samhället och goda lyssnare. Det räcker inte längre att ha kommunalpolitiker som fattar beslut. det krävs mer.
Andra intressanta observationer var att Stockholms stads kommunfullmäktigeordföranden Bo Bladholm nu har bestämt sig för att engagera sig i Värmdöpolitiken.Han kom tillsammans med sin dotter Marie och svärson. En tydlig och välkommen maktdemonstration internt inom Värmdömoderaterna, kommenterade en anonym moderat på platsen för bloggen.
Bo Bladholm är en klok och kompetent politiker. Han kommer att bli ett tillskott för moderaterna på Värmdö. Bloggen hälsar Bo Bladholm välkommen till Värmdö och Värmdöpolitiken, trots att han inte kommer hit förrän i oktober.
Däremot är bloggen förvånad över några politiker som kommenterade över denna bloggs skribents inlägg under Djurödebatten. Att vilja lyssna medborgarna är inte populism. Det är kärnan i demokratin.
Andra artiklar om Värmdö: NVP, NVP

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar