05222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Folkpartist mot folkpartist i Värmdö ger kanske en mindre folkpartist

Hänt i Värmdö

En av de ledande arkitekterna bakom koalition för Värmdö är bankdirektören och folkpartisten Anders Bergman. Han tycks i vissa fall hämtat inspiration för uppbyggandet av koalitionen hos en Niccolo Machiavellis berömda böcker, nämligen Fursten.
I inledningen till 18e kapitlet står det några tänkvärda ord: ”Hur lovvärt det är att en furste förhåller sig så, att man kan tro på honom och att han lever rättrådigt och inte svekfullt, inser alla och trots detta vet man av erfarenhet att de furstar som i vår tid som har uträttat storverk är de som inte har hållit så mycket på troheten, utan som med sin illistighet har förstått förvrida huvudet på folk och slutligen har fått övertag över dem som förlitat sig på ärlighet”.
Utifrån den ganska hårda personstrid som pågår i folkpartiet får sannolikt nämnde Bergman hämta mer inspiration från Machiavelli.
Efter förra valet ledde det så kallade B-laget, Bergman, Bondesson och Benjaminsson en kampanj mot Roland Ekstrand. Han frystes ut och fick inga uppdrag förrän sista året. Detta trots att Ekstrand var en av de verkliga valvinnarna för folkpartiet. Lite märkligt kan man tycka.
Nu vill den enda kvarvarande medlemmen av B-laget göra på samma sätt med årets valvinnare för folkpartiet, Olle Markstedt. Han ska inte ha några uppdrag menar Bergman. Skälet som han anför är att de andra koalitionparterna inte tål trynet på Markstedt. Lite fegt kan man tycka. Sanningen är att just Bergman inte tål trynet på Markstedt, men det verkar kännas tryggare att bolla över detta på andra.
Markstedt har gått ut med ett mail för att kontrollera riktigheten i Bergmans uppgifter. Han har också läxat upp Bergman genom att hävda att tjänstemännen är underställda politikerna och därför bör avhålla sig från att läxa upp politiker. Den konfliktskygge Bergman har blivit Markstedt svaret skyldig här.
Nu verkar situationen i folkpartiet gå mot en strid som Markstedt själv kallar: finns det plats för vanliga människor i folkpartiet? Får han inte meningsfulla förtroendeuppdrag så funderar han på att starta egen politisk låda eller gå över till något annat parti.
…30 små koalitionspartners skulle börja samarbeta. Så blev två ovänner. Snart är de bara 29…
Fotnot: Bilden föreställer inte Anders Bergman

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar